Verslag Papeete en Bora Bora

Door: Piet

Blijf op de hoogte en volg An en Piet Helling

19 Februari 2013 | Fiji, Fiji Islands

Hallo allemaal,
De afgelopen dagen 2 eilandjes aangedaan, Papeete en Bora Bora.
Fantastisch! Enige dagen geleden voor anker gegaan voor Papeete , Tahitie, super Jet Set!

Mooie grote gebouwen en enorme luxe winkels . Wij hadden een prachtig plekje in de haven, op kleine loopafstand van de stad.
We werden hartelijk ontvangen door muzikanten en
beroemde trommelaars met al hun beschilderingen en tatoos.

Allereerst hadden wij een rondtoer over het eiland, diverse musea bezocht harstikke leuk en nuttige informatie…het barst ook van de eilanden hier.

Maar Papeete is wel het centrum, de jet set heeft zich hier genesteld… Alles is schribarend: DUUUUUURRRRRRR!!!!!
Een biertje op het terras…$10 (US)!! Het is wel heel mooi, veel groen en enorm veel luxe appartementen..
Het belastingklimaat is erg gunstig vandaar dat hier veel buitenlanders zitten, namelijk slechts 2% belasting…..

De plantengroei is gelijk aan Bali, ook de bloemen zijn identiek aan Bali. We voelen ons helemaal thuis!

Eind van de middag vertrokken wij weer….maar dat hebben wij niet meegemaakt. We waren op bed gaan liggen voor het diner. Wij waren bekaf, en werden pas de volgende dag om 7.00 uur wakker.

Toen moesten wij nog haasten anders konden wij niet aan wal met de tender. Moet je nagaan ’s avonds niet gegeten en ’s morgens niet ontbeten, wat een ramp….maar je komt niet zo vaak in Bora Bora…dus op pad.

Met een stel een autobusje gecharterd en over het eiland geraced…prachtig, nog mooier dan Papeete en wat kleinschaliger, wel erg nat. Het heeft de laatste tijd gegoten en met de laatste hurricane zijn ontzettend veel huizen (stelt wel niet veel voor) vernield. En een grote internationale inzamelingsaktie heeft de bevolking weer een beetje op de been gebracht.

Maar ik had een enorme gedenkwaardige ontmoeting op de kade….

Er lag nog een cruiseschip in de lagune…. Met de bekende zwarte romp… nog eens goed met de verrekijker gekeken en warratje….er stond: De STATENDAM…op!!!!! Dat is het cruiseschip waar ik 50 jaar geleden mee naar Amerika was gevaren.
Niet te geloven! Ik ben destijds, op mijn 20ste, vanuit Rotterdam naar New York uitgezonden door de luchtmacht naar Texas voor een aantal maanden opleiding in het wegschieten van die allesvernietigende vuurpijlen midden in de woestijn van Elpaso!
Schitterend he?

Na veel sterke verhalen over vroeger, zijn wij op pad gegaan. Een prachtig eiland. Maar wel kleiner maar net zo DUUR!!! Pilsje nog steeds $ 10-!!! Ik ben dus niet dronken geweest daar.

Ook de optrekjes van Marlon Brando bewonderd en zijn lievelings cafe/restaurant, waar de beroemdheden vaak komen.
Daarna hebben wij een stokbrood gehaald met wat plakjes ham en hebben ons picknick gehouden aan de boulevard.

Op dit moment dobberen wij weer richting Fiji! Daar hebben wij uitvoerige informatie over gekregen. Wordt ook een prachtige bezienswaardigheid. Mijn vriend Maarten, op dit moment woonachtig in Australië, heeft daar gewoon.

Maar na die voorlichting heb ik met An een ernstig woordje gesproken. Want het is niet zo heel lang geleden, vorige eeuw weliswaar, dat ze daar een missonaris hebben opgepeuzeld…..en mijn Annegien als ze die zien….je weet het nooit! Niet iedereen leest daar de krant of ziet tv. en je zult maar zo’n eigeheimer hebben die nergens wat van af weet…. En An is nogal lakoniek en erg nieuwsgierig..dus……..ik hou mijn hart vast!

Tot het volgende reisverslag maar weer!

Liefs,

Piet & An

• 19 Februari 2013 - 11:31

Willem En Rietveld:

Lieve An en Piet,

Lachen met jullie toch!. We zijn toch allemaal echt Hollanders he? Prachtige reizen maken maar toch zuunig blijven. Dat is precies de reden waarom we zo veel kunnen doen. Maar we moeten er altijd wel even om gniffelen.
    We hopen dat An niet in de pot beland! Paardenvleesaffaire op het ogenblik is al genoeg betreffende het eetgebeuren in de Wereld.

Lieve Piet, we hebben overigens nog niets gehoord van die "garagemensen" alhier. Klopt dat wel?

Geniet maar lekker door hoor; we wachten met spanning weer af op het vervolg.

Lieve groetjes van Willem en Desiree.

• 19 Februari 2013 - 12:57

Willem:

lieve piet en an,

was het niet de ,,amsterdam'' i.pl.v. van de statendam????

groet ria en willem.

• 19 Februari 2013 - 16:29

Sjoerd En Tineke:

Hoi An en Piet,

Worden hier blij van lammetjes en een zonnestraal. Genieten van jullie ""grote wereld""verhalen. Veel plezier!

liefs Sjoerd en Tineke

• 19 Februari 2013 - 23:41

Edith:

Het voordeel: van later instappen is dat je een aantal reisverhalen achter elkaar kunt lezen, enig zijn ze, het nadeel: dat je nu voor je gevoel veel te lang moet wachten op weer zo'n heerlijk reisverslag....Buen viaje y disfrutar más en lieve groet

• 20 Februari 2013 - 11:02

An En Piet Helling :

Hai Willem,
    Om de donder niet!!!!
    Ik heb nog een menu kaart en nog fotoooos van de Statendam….!!!
    Als ik nog aan het eten denk daar…krijg ik fatamorganaaaaas….
    Ik mis mijn sateeeeetjes…….
    Hoe is het verder, doe je goed je best op het tennisveld?
    Knuffel je de boys van me en Ria?
    Morgen zijn wij in Suva…Fiji…ik ga de menu kaarten bekijken een lekker mals billenbiefstuk…
    Piet

• 20 Februari 2013 - 21:40

Menke Van Den Ham:

Lieve An en Piet.

Ik heb vanavond voor het eerst jullie verhalen gelezen. Tjonge, wat lachen zeg.
    Ik zie het allemaal zo voor me. Prachtig geschreven.
    En wat een geweldige avonturen beleven jullie. Zo te lezen, vervelen jullie je geen moment.
    Ik wens jullie nog veel reisplezier.

Liefs, Menke.